Vår vision - Tillsammans skapar vi möjligheter


Välkommen till Samordningsförbundet Älv & Kust!Kulturunderstödd rehabilitering KUR startar till hösten både i Ale och på Öckerö

Sedan en tid tillbaka har vi erbjudit KUR - Kulturunderstödd rehabilitering i Stenungsund och Tjörn och till hösten startar vi omgång nummer två.

Under september kommer vi även starta upp KUR i Ale, den 10 september i Konferens Ahlafors Fabriker samt på Öckerö den 28 september (lokal ej helt klar). KUR är ett program som löper under 10 veckor med aktivitet 2 gånger per vecka där bland annat eget skapande, musik/sång, teater/drama, dans/rörelse, teaterbesök ingår. KUR erbjuder en mjuk och mindre kravfylld väg tillbaka till arbete/studier och fungerar som en för-rehabiliterande aktivitet. Målgruppen är personer 18-65 år, med ospecificerad smärta, psykisk ohälsa eller stressrelaterad ohälsa.

Vill du läsa mer kan du gå in under våra områden och välja din kommun där även kontaktuppgifter till processledare Jenny Melin finns.

2018-07-03Nyhetsbrev och sommarhälsning

Här kan du läsa vårt senaste nyhetsbrev! Med detta önskar vi dig en riktigt solig och härlig sommar!

Länk: Nyhetsbrev och sommarhälsning

2018-06-25Klicka för större bild

Utvärdering av KAF (Konferens Ahlafors Fabriker) och Växtverkstan Billströmska

Under veckan har vi påbörjat en utvärdering av våra projekt Konferens Ahlafors i Ale kommun samt Växtverkstan Billströmska på Tjörn som syftar till att bli arbetsintegrerade sociala företag efter projekttiden. Utvärderingen gör vi tillsammans med företaget Payoff och Jonas Huldt. Vi ser fram emot att ta del av utvärderingen när den blir klar till hösten!

2018-06-19Jonas Arngården avtackas

Jonas Arngården har varit med i Samordningsförbundet från starten i Kungälv 2008 och varit ett stort stöd och bollplank för vår utveckling i kommunen. Igår lämnade han över stafettpinnen till Lena Arnfelt och avtackades under vårens sista lokala ledningsgrupp. Stort tack till dig Jonas för den här tiden!

2018-05-16Omgång nummer 2 av Försäkringsmedicinsk utbildning

Idag är vi i ett soligt Stenungsund och kör utbildningsomgång nummer 2 i Försäkringsmedicinska grunder tillsammans med Försäkringskassan. Vi hoppas på en bra dag med mycket dialog och många frågor.

2018-05-08


» Se tidigare nyheter.