Vår vision - Tillsammans skapar vi möjligheter


Välkommen till Samordningsförbundet Älv & Kust!Göteborgs Posten skriver om KUR

Ännu en gång har Göteborgs Posten skrivit om KUR (Kulturunderstödd rehabilitering) och även intervjuat en tidigare deltagare. KUR är ett väldigt roligt projekt att få jobba med och mycket intressant för oss då vi är med i en nationell studie fram till 2020 om effekterna av hur KUR påverkar en rehabiliteringsförmåga. Med KUR gör vi det som Samordningsförbund ska göra - skapa möjligheter och göra skillnad!

Länk: Till artikeln i Göteborgs Posten

2018-10-12Nu tar vi emot nya remisser...

Nu tar Samverkansteamet emot nya remisser igen. Vid eventuell kö kommuniceras detta såklart med inremittent och då går vi efter den beslutade prioriteringsordningen som vi har. Genomlysningar/konsultativt stöd fortsätter vi med som vanligt. Nya blanketter för dessa ändamål finns under dokument/blanketter här på hemsidan. Välkommen att kontakta oss!

2018-09-04Nu är vi tillbaka...

Då var vi tillbaka efter en lång härlig sommar och vi ser fram emot en vacker höst! Nu startar flera nyheter hos oss som du kan läsa mer om här på sidan eller i vårt nyhetsbrev. Vi har fortsatt lite kö hos Samverkansteamet men det går att skicka in remisser som då sätts upp på kölista som hanteras enligt vår prioriteringsordning. Det finns också nya blanketter att använda för remisser till Samverkansteamet eller när man önskar en Genomlysning/konsultativt stöd, allt under fliken blanketter. Passa på att skriv upp dig för nästkommande nyhetsbrev om du inte redan får det! Och gå in och gilla samt följ oss på Facebook för alla nyheter som kommer!

2018-08-20Kulturunderstödd rehabilitering KUR startar till hösten både i Ale och på Öckerö

Sedan en tid tillbaka har vi erbjudit KUR - Kulturunderstödd rehabilitering i Stenungsund och Tjörn och till hösten startar vi omgång nummer två.

Under september kommer vi även starta upp KUR i Ale, den 10 september i Konferens Ahlafors Fabriker samt på Öckerö den 28 september (lokal ej helt klar). KUR är ett program som löper under 10 veckor med aktivitet 2 gånger per vecka där bland annat eget skapande, musik/sång, teater/drama, dans/rörelse, teaterbesök ingår. KUR erbjuder en mjuk och mindre kravfylld väg tillbaka till arbete/studier och fungerar som en för-rehabiliterande aktivitet. Målgruppen är personer 18-65 år, med ospecificerad smärta, psykisk ohälsa eller stressrelaterad ohälsa.

Vill du läsa mer kan du gå in under våra områden och välja din kommun där även kontaktuppgifter till processledare Jenny Melin finns.

2018-07-03Nyhetsbrev och sommarhälsning

Här kan du läsa vårt senaste nyhetsbrev! Med detta önskar vi dig en riktigt solig och härlig sommar!

Länk: Nyhetsbrev och sommarhälsning

2018-06-25


» Se tidigare nyheter.