Tillsammans skapar vi möjligheter


Välkommen till Samordningsförbundet Älv & Kust!Vi önskar Glad Sommar

I vårt senaste nyhetsbrev får du lite information och vi passar även på att önska er alla en riktigt Glad sommar!

Länk: Länk till nyhetsbrevet

2019-06-20Ny styrelse

Sommaren välkomnades traditionsenligt på vackra Sundsby Gård förra veckan då styrelsen hade vårens sista möte. I april fick vi en ny styrelse som består av (från vänster):

Lennart Jonsson (M) Kungälvs kommun (ersättare), Anna Andersson Försäkringskassan (vice ordförande), Linda Åshamre (S) Västra Götalandsregionen (ersättare), Jennie Wernäng (M) Öckerö kommun (ledamot), Daniel Boskovic Arbetsförmedlingen (ledamot), Anna Hansson (MP) Västra Götalandsregionen (ordförande), Agneta Pettersson Bell (ST) Stenungsunds kommun (ersättare). På bilden saknas; Elena Fridfelt (C) Ale kommun (ersättare), Susanne Landgren Jansson (M) Tjörns kommun (ersättare), Sofia Sandrén Försäkringskassan (ersättare), vakant Arbetsförmedlingen (ersättare). Mer information om styrelsen finns på fliken "Om oss" här på hemsidan.

2019-06-18Arbets- och uppstartskonferens för Respondere

Nu har vi varit två dagar på Marstrand tillsammans hela gänget som ska arbeta ihop under det treåriga ESF projektet Respondere. Vi har bland annat arbetat med målgruppsformulering, vision, mål och indikatorer, horisontella principer, tjänstedesign osv. Två intensiva dagar som vi lämnade fulla med inspiration inför hösten när det är "skarpt läge" för projektet.

2019-05-22Handläggarkonferens

Varje år samlar vi våra kommunvisa handläggarteam för att gå igenom året som gått och för att reflektera över vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas. I år var vi på Konferens Ahlafors Fabriker som också är ett projekt vi stöttar i att utvecklas till ett arbetsintegrerat socialt företag. Under förmiddagen bjöd vi in Bo Jonsson som arbetar på Krismottagningen - Våld i nära relationer i Ale och Kungälv. Bo blandade föreläsning och diskussioner i ett viktigt och högaktuellt ämne. Efter en gemensam lunch så fick vi information om Respondere och avslutade dagen med att summera och reflektera över året som gått.

2019-05-08Älv & Kust föreläser på Arbetsförmedlingen inom KRAMI uppdraget

Idag har vår hälsoutvecklare Fredrik och vår arbetsterapeut Helen besökt Arbetsförmedlingen i Gamlestaden där de träffade deltagare i KRAMI uppdraget. Vi var inbjudna för att föreläsa med delar av vår Hälsoskola med fokus på hur vi kan påverka hjärna och kropp via kost, motion och sömn för att få en bättre balans i livet och på så sätt bli bättre rustade för det vi möter i livet. Det är alltid kul att vara med och sprida kunskap om förebyggande hälsa!

2019-04-04


» Tidigare nyheter